چه نوع و سایز تصاویر برای وب سایت بهینه است؟

چه نوع فرمت و سایز برای تصاویر وب سایت بهینه و مناسب است؟
چکیده :
تصاویر مهمترین رکن وبسایت است، چرا که در کنار حضور در گوگل و جذب کاربر در سرعت وب سایت موثر است. بینایی کاربر را تحریک میکند و باعث جذب سایت و حتی خرید میشود. سایز و حجم و همچنین فرمت تصاویر مهم است.اگزیف نویسی و تصاویر از پیش اگزیف دار را جدی بگیرید...

فهرست مطالب

به اشتراک بگذارید...

پیش از توضیح کامل بهینه سازی و تصاویر برای وب سایت، اگر بخواهیم محتوا سازی را نسل بندی کنیم، نسل اول مربوط به متن ها بود که با سرچ محتوا به پاسخ می رسیدیم اما امروزه با حضور شبکه های اجتماعی و امکانات بصری بیشتر، توقع کاربران به استفاده از محتواهایی که نیاز به دقت کمتری دارند و یا تمام تمرکز انسان را در بر میگیرند بیشتر شده است. یعنی در گذشته اگر کاربران در جستجو ها و در رسیدن به پاسخ از متن استفاده میکردند امروزه بیشتر جذب تصاویر یا ویدئو یا حتی وویس (صدا) می شوند. در نتیجه محتوایی که شما در وب سایت خودتون میسازید باید حتما در نوع های غیر متنی دیگر هم ساخته شود و در این مقاله امروز میخواهیم فقط در مورد تصاویر صحبت کنیم.

اگر تمایل دارید در مورد قرار دادن وویس و ساخت پادکست بیشتر بدانید مقاله چطور پادکست بسازیم؟ منتشرکنیم؟ + نکات مهم را بخوانید.

تصاویر در وب سایت اگر خوب بهینه بشن یعنی اگر برای موتور جستجو به خوبی معرفی بشه (با ساختاری که در ادامه بیان خواهد شد) حتما در نتایج جستجو هم بهتر و زودتر نمایش داده می شوند و در نتیجه به تعداد کاربران بیشتر و در ادامه فروش بیشتر را رقم خواهد زد. اینکه این محتوای تصویری چقدر میتونه در جذب مخاطب شما موثر باشد قاعدتا به رشته کار شما هم مرتبط هست که اصلا وب سایت شما در چه حوزه ای مشغول به کار است اما خب بهترین کار آنست که از همه پتانسیل های موجود در شبکه های فروش استفاده شود.

کدوم فرمت برای وب سایت بهتره؟

برای تصاویر در وب ما سه فرمت رایج داریم. jpg ، png و gif.

از بین این سه فرمت امروزه گیف کمتر استفاده میشه اما خب به دلیل عکس بودن و کم حجم بودنش ولی در عین حال متحرک بودن قاعدتا هنوز کاربری خودشو داره. یک فرمت جدیدتری هم امروزه بیان شده به اسم webp که درواقع تصویر بهینه تر و کم حجم تر در عین حال با همون کیفیت ارائه می شود، و این فرمت از سمت گوگل بازخورد بیشتری داشته و گوگل طرفدار این سبک هست اما اگر تا الان در سایتتون از فرمت های دیگه استفاده کردین نیازی به تغییر نیست.

ولی اگر تازه شروع به آپلود تصاویر جدید میکنید بهتره از این فرمت پرطرفدار تصاویر استفاده کنید.

لیست اجرایی بهینه سازی تصاویر وب سایت

عکس از کجا بیارم؟

اولین سوالی که پیش میاد اینه که عکس برای وب سایت از کجا بیارم ؟ که برای سئو و از نظر گوگل مناسب باشه؟ پاسخ شما اینه که اول ببینید سایت شما چی هست؟ و در چه حوزه ای کار میکنین.

اگر وب سایت شما شرکتی هست باید از شرکت چون اختصاص شما هست عکس بگیرید حتی شده با موبایل.

اگر وب سایت شما فروشگی هست و تصاویر شما هم محصول هستند در صورت امکان باز هم عکس رو خودتون بگیرین اما چون تصویر در خرید تاثیر بسیار زیادی دارد و کاربر گاهی بر اساس احساسات خود تصمیم به خرید میکند، پس اگر شرایط گرفتن تصاویر مناسب رو ندارید میتونید از عکس های داخل سایتهای دیگه (وب سایت همکاران) استفاده کنید.اما به نکته زیر بی نهایت دقت کنید:

تصاویر ممکنه اگزیف یا محتوا نویسی اختصاص همون سایت باشه و در نتیجه با انتقال تصاویر به وب سایت خودتون بیشتر به سئو ضربه میزنید و در واقع سایت همکار یا رقیب خود را افزایش اعتبار می دهید.

اگزیف چیه و راه حل چیست؟ اینجا کلیک کنید.

چند تا عکس در مقاله بزارم مناسبه؟

اینکه دقیقا چند تا عکس بزارید فرمولی نیست که بگیم هر صد یا دویست کلمه یک عکس بزار، بستگی به محتوای سایت خودتون داره و قطعا ذهنی که میخواد خودکار و بدون علاقه یک سایت رو بسازه و محتواسازی کنه و فقط برای فروش بالاتر و عاشق کارش نباشه و ربات وار کار کنه این سوال رو میپرسه.

چون شما ربات نیستید و باید روی محتوای خودتون کار کنید و به مشتری اهمیت بدید هر جا که لازمه توضیحی باشه و با تصویر بهتره قطعا یک تصویر جدید بسازید و داخل متن بگذارید. و یا اگر تعداد متن خیلی زیاد شد سعی کنید برای بهبود دید بصری حتما یک تصویر داخل متن بزارین.

مطالب به روز و آموزش در مورد تصاویر و متن ها در دسته محتواگذاری در سایت بیشتر بخوانید.

انتخاب نام مناسب برای تصاویر

نام تصویر یعنی همان پارت از عکس که میخواهین تصویر را ذخیره کنید و یا با آن نام در وب سایت آپلود کنید ، هر چه کلمات کلیدی را داخلش داشته باشد و هر چقدر با موضوع چه فارسی چه انگلیسی و چه در حالت فینگیلیش فرقی نداره و بهترین حالت است و تنها با اعداد و حروف نامتعارف و یا نامفهوم استفاده نشه بهتره.

انتخاب متن جایگزین یا ALT تصویر

اگر وب سایت شما طراحی شده با وردپرس هست، زمانیکه تصویر را از کامپیوتر خود آپلود میکنید در ستون باریک سمت راست (یا گاها در سمت چپ) یک فیلدی به اسم متن جایگزین مشاهده می کنید. این متن جایگزین زمانی که تصویر شما دیر لود بشه یا به هر دلیلی آدرس مشکل داشته باشه و تصویری به کاربر نمایش نده ، این متن ظاهر می شود. پس هر چقدر این متن هم متناسب با مقاله یا محصول شما باشد یا از همه بهتر متناسب با تصویر و پاراگرافی که آن تصویر را آپلود می کنید بهینه باشد عالی ترین حالت است.

شرایط عنوان تصویر

غیر از متن جایگزین تصویر یک بخش دیگر هم معمولا در همه سیستم های مدیریت محتوا ظاهر می شود ، بخش عنوان است. عنوان تصاویر در صورتیکه نوشته شود متنی است که زیر همان تصویر همزمان با لود تصویر نمایش داده می شود. معمولا برای محصولات از این عنوان برای توضیح تصویر استفاده می شود.

Exif (اگزیف تصویر) چیست؟

هر عکسی همیشه یک کپی رایت دارد. این کپی رایت یعنی حق انتشار که توسط گوگل و ربات های گوگل پردازش میشوند علاوه بر ساختار کامل خود تصویر، کدهایی که همراه این تصاویر هستند هم توسط گوگل قابل خواندن است.

پس اگر از وب سایتی یک تصویر کپی کرده اید امکان دارد ، آن تصویر دارای کپی رایت باشد یعنی اگزیف نویسی شده باشد.

چطور بفهمیم که تصویر اگزیف نویسی شده؟ دو روش هست. اول سایت هایی که این اگزیف ها را استخراج و به شما نمایش می دهند. (در گوگل سرچ کنید سایت زیاد هست براش )

روش دوم هم استفاده از فتوشاپ است. 1. تصویر را در فتوشاپ باز کنید. 2. منوی file و در زیر منو file info کلیک کنید. تمام کدها و آدرس سایت و … اگر برای تصویر درج شده باشد نمایش داده می شود.

راستی اینم از ما داشته باشید، که اگر یک فایل جدید باز کنید در فتوشاپ و تصویر را در آن بکشید و مجدد خروجی بگیرید این کدهای اضافی پاک میشه و برای جذاب تر شدن تصویر قاب یا چیزهای قشنگ تری هم آپلود کنید  که چه بهتر.

سایز تصویر چقدر باشه؟

سایز تصاویر بر اساس اینکه سایت شما محصول و خدماتش چی هست انتخاب می شود. بهتر آنست که قبل از محتواگذاری یک سایز و قاب مشخصی را در سایت تعیین کنید. مثلا برای سایت هایی  که محصول کتاب دارند یا مثلا فرش میتوانند قاب را مستطیل بگذارند در غیر اینصورت معمولا مربعی آپلود می کنند.

سایز تصاویر در وب سایت می توانند به شرح زیر باشند.

سایز تصاویر اسلایدر : تمام صفحه 1920 در 1080، نیم صفحه 1920 در 780 (البته در نیم صفحه معمولا ارتفاع آزاد هست و میشه تا 400 یا 500 یا 600 پیکسل هم باشد.)

سایز بنر ها در سایت : اگر سه ستونه هست (برای هر ستون عرض 540 یا 610 پیکسل و ارتفاع آزاد هست و بر اساس مقداری که مد نظر هست میتونه مربعی (همان سایز ) یا مستطیل کمتر یا بیشتر شود.)

سایز بنرها در تک ستون ولی محتوای میانی : زمانیکه تصویر شما در محتوای میانی می ایستد و تمام صفحه نیست بر اساس سایت که معمولا 1200 پیکسل یا 1400 پیکسل در وسط صفحه نگه داشته می شود باید همین عرض را نگه دارید.

کیفیت و نوع تصویر

کیفیت تصویر یا وضوع تصویر اهمیت زیادی در جذب کاربر دارد اما گاهی این کیفیت باعث افزایش حجم عکس می شود در نتیجه مهمترین فاکتور سئو که سرعت است تحت شعاع قرار می گیرد. پس اگر بخواهیم این حجم را کاهش دهیم می توانیم بعد از خروجی گرفتن از تصویر در سایتهای کانورت به webp تبدیل کنیم. یا در فتوشاپ save for web بزنید و بالاترین کیفیت اما حجم مناسب را انتخاب کنید.

لود یا بارگزاری تصویر در وب سایت

اگر در سایت شما لود تصاویر زیاد طول میکشد یعنی تصاویر زیادی دارید مثل گالری و این تعداد سرعت سایت را تحت شعاع قرار داده بهترین حالت استفاده از lazy load در صفحه هست که برای این موضوع افزونه های زیادی در مخزن وردپرس به رایگان قرار دارد. همانطور که پیشتر گفته شد برای افزایش سرعت در وردپرس، تصاویر را بهینه کنید یعنی دارای سایز و فرمت مناسب با حفظ کیفیت آپلود کنید، سرعت هم افزایش میابد.

مجوز لود تصویر شما در وب سایت دیگران

گاهی بعضی از همکاران یا رقبا عمدی یا سهوی متن شما را در سایت خود کپی می کنند. اگر داخل این متن تصویری هم باشد همزمان منتقل می شود ولی این تصویر هنوز از وب سایت شما لود و بر سایت شخص دوم بارگزاری می شود. برای حذف این مشکل و جلوگیری از ترافیک اشتباه سایت بهترین کار غیر فعال سازی hotlink از سایت است. می توانید درخواست غیرفعال سازی را برای شرکت هاستینگ خود ارسال کنید.

روش دوم استفاده از افزونه هایی مثل All In One WP Security & Firewall می باشد.

خلاصه کلام :

اینکه چطوری یک عکس رو آپلود کنید و نام مناسب انتخاب کنید و بهترین حالتش چی هست رو گفتیم و اینکه چرا نمیتونید یک عکس رو از جایی عینا دانلود و در سایت خود کپی کنید. اما اگر زمان کافی برای تولید محتوای تصویری ندارید تنها کافیست آن تصویر را کمی ادیت کنید و با حجم مناسب در سایت خود آپلود کنید.

94 پاسخ

  1. Мадонна, икона поп-музыки и культурного влияния, продолжает вдохновлять и поражать своей музыкой и стилем. Её карьера олицетворяет смелость, инновации и постоянное стремление к самовыражению. Среди её лучших песен можно выделить “Like a Prayer”, “Vogue”, “Material Girl”, “Into the Groove” и “Hung Up”. Эти треки не только доминировали на музыкальных чартах, но и оставили неизгладимый след в культурной и исторической панораме музыки. Мадонна не только певица, но и икона стиля, актриса и предприниматель, чье влияние простирается далеко за рамки музыкальной индустрии. Скачать mp3 музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها
آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و تخفیف های ما زودتر از هم باخبر شوید..

مطالب مرتبط