سئو (SEO) - بهینه سازی برای موتور های جستجو

سئو در وب سایت سه تا بحث تقسیم میشه :

وب سایت ها برای حضور در موتورهای جستجو و دریافت اعتبار و بازدید و در نتیجه به مشتری و فروش رساندن باید یک سری قواعد و قوانین رعایت کنیم. بهینه سازی برای موتورهای جستجو صرفا برای گوگل نیست بلکه برای همه موتورهای جستجو هست البته جای نگرانی نیست هر چند ممکنه الگوریتم هاشون با هم فرق داشته باشه اما در نتیجه همشون یک هدف دارن : جذب مخاطب .

پس یک وب سایت ابتدا طرح زیبایی داشته باشه ، رنگ های مناسب به کار رفته باشه ، متن ها چیدمان خوانا داشته باشه و از صوت و ویدئو بیشتر استفاده بشه (البته نه زیاد در حد متعادل) فرم های مناسب تهیه بشه و دسترسی و مراحل خریدو … همه تسهیل بشه همه و همه مربوط به سئو خواهد شد چون هدف موتورهای جستجو فقط جذب مخاطب هست و هر کدوم امتیاز بهتری بگیره و بیشتر روی سایتش کار کنه و موارد گفته شده رو انجام بده بیشتر به بقیه نشون داده میشه. این قانون نه تنها برای سئو و سایت بلکه حتی شبکه های اجتماعی هم کاربرد دارد چون هدف همه یک چیز هست بازم جذب مخاطب.

سئو سه تا بخش مهم داره : از نظر تکنیکال یعنی امنیت و سرعت مناسب و موارد فنی . دوم از نظر سئو داخلی که شامل محتوا و لینک سازی داخلی  و .. سوم از نظر سئو خارجی یعنی حضور در سایر شبکه های اجتماعی و معرفی شدن از سمت سایر سایت ها (ریپورتاژ) یا لینک سازی خارج از وب سایت . باید بررسی و انجام بشه تا رتبه مناسب رو بگیره.

سئو تکنیکال (فنی) - Technical seo

در سئوی تکنیکال همه محتوای شما بر اساس سرعت و فنی مثل کدنویسی و .. بررسی میشود که با آنالیزورهایی مثل جی تی متریکس و گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول و moz و ….

البته ابزارهای آنالیز که بیان شد این طوری نیست که بگیم اختصاص به فقط سئو تکنیکال دارد قطعا برخی از قسمت ها مثل لینک های خارجی و .. هم داخلش بررسی میشود و یک سری گزارش در اختیار کاربران قرار میدهد.

متا تگ ها

کدهای مفهومی تو حوزه html هست که محتوای سایت شما رو برای موتورهای جستجو توصیف می کند. مهم ترین هاش متا تگ ها، متاهای عنوان ، توضیحات و کلمات کلیدی هست. مهم هستند اما کار اصلی رو نمیکنن یعنی اینطوری نیست که بگیم اگر این متا ها درست باشه دیگه کل کار رو انجام دادیم، عناوین دیگه ای هم هستند که مهم هستند.

چک لیست سئو داخلی به صورت کلی :

  1. ابزار سرچ کنسول (بهترین ابزار رایگان آنالیز سئو از نظر گوگل سرچ کنسول هست که حتما بعد ساخت سایت نصب کنید)
  2. چک کردن سرعت سایت : تا حدی که به راحتی سایت برای کاربر نمایش داده شود. بهترین آنالیزور جی تی متریکس هست  با رفع ایرادات فنی سرعت را بهبود دهید قابل به ذکر است که معمولا زیر 8 ثانیه مناسب هست و البته هرچی کمتر بهتره.
  3. ریسپانسیوی یا بهینه سازی برای گوشی های موبایل ( به راحتی میتوان گفت بیش از نیمی از کسانی که به وبسایت شما سر می زنند با گوشی هستند پس گوگل هم که به کاربر اهمیت می دهد صد در صد باید ریسپانسیوی برای موبایل به خوبی انجام شود.
  4. ساخت سایت مپ : سایت مپ در وردپرس با نصب یوآست خودکار ایجاد می شود اما به صورت دستی هم میتوانید از افزونه های رایگان داخل مخزن وردپرس هم استفاده کنید.
  5. ابزار گوگل تگ منیجر (یک ابزار مثل سرچ کنسول هست که به پیدا کردن کلمات کلیدی و رقابت و .. به شما کمک می کند.)
  6. نصب ssl . اگر شما ssl نصب نکرده باشید بعضی مرورگران مثل کروم سایت را باز نمیکند و نا امن تشخیص میدهند پس حتی شده رایگان برای اول کار نصب کنید . قابل به ذکر است غیر این موضوع مروگرها ، بزرگترین مشکل ایندکس شدن تمامی لینک های شما در گوگل با http هست.
  7. استفاده از تگ کنونیکال : وقتی دو یا چند صفحه برای یک کلمه کلیدی تشخیص داده بشه سایت شما دچار کنونیکال یا خودخواری می شود با کدهای آن میتوانید صفحه اصلی را به گوگل نشان دهید و در نتایج به درستی نمایش داده شوید.

سئو داخلی - On page seo

سئو داخلی از منظر 5 مورد خیلی مهم هست و باید روی این پنج مورد بیشتر کار شود :

  1. پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب
  2. انتخاب کلمه کلیدی برای هر صفحه فقط یکی
  3. پیدا کردن سه تا پنج کلمه کلیدی مرتبط
  4. استراتژی محتوا و کلمه کلیدی
  5. لینک سازی داخلی

لینک ها کلا اعتبار خاصی دارن چه لینک های خارجی چه لینک های داخلی. توی هر متن ترجیحا بهتره تا 5 تا لینک بزاریم.چون اگر اعتبار صفحه مثلا 100 باشه بین 5 تا لینک تقسیم میشه پس یک محتوای دیگه بسازید و رتبه بین صفحات کمتری تقسیم بشه بهتره. معتبر ترین لینک ها در واقع لینک های داخل محتوا هستن به همین خاطر هست که ریپورتاژ مهم هست.

چک لیست سئوی داخلی

  1. همانطور که پیشترگفته شد مهمترین بخش پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب هست.
  2. محتوای کاربر پسند بسازید و ذهن شما فقط روی کلمه کلیدی و گوگل نباشه باید به سوالات مشتری پاسخ بدید و دغدغه مشتری را حل کنید نه صرفا محتواسازی. حتما به یاد داشته باشید گوگل روز به روز هوشمند تر میشود و بعد از مدتی از دور خارج نشوید.
  3. چیدمان درست در استفاده از h1 تا h6 در عنوان هاست. عنوان h1 در هر صفحه باید یکی باشد و بقیه از h2 و زیر عنوان آن h3 -6 استفاده میشود. استفاده کلمات کلیدی به جا داخل عناوین صفحه ها مهم هستند.
  4. آدرس لینک کاربر پسند: سوال مهمی که ایجاد میشود آنست که آدرس سایت باید فارسی باشد یا انگلیسی : اگر فارسی بزاریم هم برای گوگل فرقی ندارد اما از آن جهت که کاربر مهم هست آدرس های انگلیسی زیبایی بهتری دارند و کوتاه تر چاپ می شوند و خوانا هستند پس انگلیسی باشند بهتر هست.
  5. استفاده از تصاویر و ویدئو و صوت داخل متن یا سایت برای تعامل بهتر و بیشتر.تمامی تصاویر باید متن جایگزین مناسب داشته باشند.
  6. لینک سازی های داخلی و خارجی (سایتهای معتبر)
  7. در نهایت مهمترین عامل باز هم تعامل هست یعنی با کاربر در چت آنلاین ، کامنت ، خبرنامه و .. در ارتباط باشید و سایت خودتون رو زنده نشون بدید.

سئو خارجی - Off page seo

سئو خارجی از این جهت مهم هست که اعتبار شما بین سایتهای دیگه و اثبات حضور واقعی شما در شبکه های اجتماعی را نشان می دهد. پس حضور در شبکه های اجتماعی و لینک از سوشال به سایت شما اعتبار می آورد اما بستگی به اون شبکه اجتماعی هم دارد. مثلا شبکه های مثل توییتر تاثیر پایینتری داره به این دلیل که این وب سایت اگر کسی لاگین نباشه محتوا رو نمیتونه ببینه و توی گوگل ایندکس نمیشه. اما اینستاگرام پیج شما رو کامل توی گوگل و نتایج نشون میده و معتبر هست. اما اعتبار اونطوری نیست که شما هر چی بیشتر آدرس سایتتون بزارین سایت شما اعتبار بیشتری میگیره . مثلا اگر از سمت شبکه های اجتماعی 5 از 100 قراره گرفته بشه فقط همون 5 پر میشه. (البته این یک مثال برای فهم هست )

پیش از هر کاری مهمه در سئو بدونید که گوگل تمامی لینک های سایت شما رو بررسی میکنه پس برای هر صفحه یا هر حتی کلمه کلیدی یا لینکی که در سایت شما ساخته میشه شما متعهد به ایجاد محتوای مناسب می شوید. (بخصوص که اگر سایتی روی دامنه شما بوده و یکبار کلا حذف کردید و مجدد یک وب سایت دیگه ساختید، گوگل لینک ها و سایت قبلی شما را فراموش نمیکند.)

نکات مهم سئو

سطح بندی ارزش صفحات و جایگاه ها در سئو

ارزش صفحات از نظر اولویت و اهمیت سئو

  • صفحات لندینگ و صفحه اصلی در سطح یک قرار دارند یعنی بالاترین اهمیت را دارند.
  • دسته بندی و آرشیو صفحات در سطح دوم قرار دارند.
  • محصولات (توضیحات محصول) و خود متن مقاله در سطح سوم قرار دارند.
  • صفحاتی مثل درباره و پروفایل و تماس و استخدام و .. در سطح چهارم هستند. معمولا این صفحات اگر در گوگل آورده بشن با نام برند هستند. پس زمان محتوا گذاری حتما با نام برند سئو کنید یا مثلا در عناوین درباره ما بنویسید درباره شرکت… یا تماس با شرکت …

ارزش صفحات از نظر جایگاه محتواگذاری

  • هدر در اولویت اول و دوم
  • محتوا (محل قرارگیری اطلاعات بین هدر و فوتر ) در اولویت دوم و سوم
  • سایدبار در اولویت دوم و سوم (با هدف افزایش ایندکس)
  • فوتر در اولویت سوم برای سرعت بخشیدن به ایندکس مقالات
  • سایر صفحات عمومی در اولویت چهارم هستند برای دسترسی بهتر کاربر

 

بک لینک ، لینک سازی داخلی ، لینک سازی خارجی

لینک سازی توی سئو نقش زیادی داره مثلا لینک سازی داخلی سایت بین مقاله ها و منو ها و … لینک سازی خارجی مثل بک لینک ، لینک های شبکه های اجتماعی، ریپورتاژ.

معتبر ترین لینک ها، لینک های داخل متن هستند برای همین ریپورتاژ آگهی ها تاثیر زیادی در سئو دارند و مورد استقبال بیشتر هست.

لینک سازی خارجی، side wide (لینک هایی که از یک سایت خارج از سایت ما به ما لینک می دهد.) البته خطرناک ترین نوع لینک سازی هست چرا که اگر سایتی که ازش خرید میکنیم معتبر نباشه یا اسپم اسکورش بالا باشه قطعا رتبه را کاهش میدهد و بیشتر به ما ضرر میرساند تا سود.

اعتبار یا کیفیتی که یک لینک از یک آدرس به صفحه ما اضافه میکنه بهش اثاره یا link juice می گویند.لینک سازی داخلی دو طرفه هست (یعنی هم از سمت ارسال لینک هم دریافت لینک اعتبار رد و بدل میکنند) اما در لینک سازی خارجی یک طرفه هست و فقط اعتبار از سمت سایت مبدا دریافت می شود. لینک های خارجی مثل شبکه های اجتماعی یا کامنت مارکتینگ (کامنت گذاری در فروم ها یا وب سایتها) تاثیر کمی دارند اما برای حفظ تعادل خوب هستند.

لینک سازی اصلی و در مرکز توجه خزنده های گوگل در منو های بالای سایت هست. منوی بالای سایت باید در تگ nav در html قرار گرفته باشد و چون در همه صفحات داره تکرار میشه بهترین کار اینه لینک های مهمی که میخواهیم ایندکس بشن و رتبه بگیرن بذاریم. ترتیب قرار دهی بر اساس اولویت باید باشد، حالا این اولویت منظور چی هست؟ ما سه سطح برای صفحات سایت از نظر اهمیت داریم ، صفحه اصلی در سطح اول ، صفحه آرشیو و دسته بندی در سطح دوم ، صفحات مقاله یا توضیحات محصول در سطح سوم قرار دارد و سطح چهارم صفحات 404هست یعنی خطای پیدانشدن محتوا. اگر آخر هر لینک به 404 برگردد دیگر صفحات و لینک ها از اعتبار خارج می شوند. بر اساس پارامترهایی که گوگل تعیین میکند بعضی کلمات کلیدی ممکن است صفحه مقاله یا توضیحات محصول و بعضی کلمات صفحات آرشیو لود میشوند. کلمات کلیدی خود را در سرچ گوگل تایپ کنید و رقبای خودتون رو بررسی کنید ببینید کدام صفحات آنها ایندکس شده و میاره پس برای سایت شما هم همان صفحات مهم هستند و باید برایش انرژی بزارید و لینک سازی و … انجام دهید تا اعتبار بگیرد.

برای منوی سایت هم مثلا دسته بندی ها یا لندینگ پیج های مهم را قرار دهید مثلا صفحاتی مثل استخدام یا همکاری یا سوالات متداول و … را در فوتر بگذارید . قابل به ذکر هست که باز هم یک اعتباری برای منو ها در نظر گرفته شده و این اعتبار بین تعداد صفحات و لینک های منو تقسیم میشود پس بهتر آنست که آن اعتبار را با صفحات دارای اهمیت کمتر تقسیم نکنیم. ترجیحا آخرین مقالات در فوتر قرار بگیرد بهتر است چرا که با انتشار زودتر ایندکس می شود. هم در فوتر هم در سایدبار ها اگر آخرین مقالات لود بشن تاثیر خوبی بر سئوی سایت میگذارند. لینک های داخل سایدبار هم sidewide به حساب می آیند و میتوانید مقالات هر دسته را در همان دسته نشان دهید و همه مقالات نباشد و اختصاصی تر باشد تا کاربر اگر برای هر دسته وارد شده توی همان دسته چون علاقه به خواندن آن داشته در بقیه موارد نامرتبط گم نشود و در سایت بماند.

یک سوالی که اینجا پیش میاد اینه که چرا سایتی مثل دی جی کالا لینک های زیادی توی منو داره؟ در واقع اون همه منو دید بصری داره یعنی با ایجکس منو را فراخوانی می کنند در صورتیکه در زمان لود اولیه سایت این منوها در کدها وجود ندارند و لود نشده اند. زمانی آن محتوا لود میشود که کاربر بروی دکمه دسته بندی کلیک یا هاور کند پس وابسته به رفتار کاربر است.

در لینک سازی وقتی لینک نوفالو باشه یعنی ما به گوگل میگیم این سایتی که در لینک آمده معرفی میشود اما تایید هویتی نمیشه و مهم نیست که خود گوگل بهش رتبه و اعتبار داده یا نه اما برای فالو قضیه فرق میکنه و ما اون لینک رو تایید هم میکنیم از نظر اعتبار و مفید بودن. پس در انتخاب و فالو یا نوفالو گذاشتن لینک ها دقت کنید.مثلا :

  • لینک هایی که در کامنت هستند بهترین کار اینه همه را نوفالو کنید چون بر تعداد لینک های داخل صفحه شما اضافه میشن و اعتبار صفحه شما بین اونها تقسیم میشه.
  • اگر ده تا شبکه اجتماعی هم داشته باشید مهم نیست همه رو بذارید توی سایت فقط اونهایی که داخلش خیلی فعال هستید را بذارید.
  • بک لینک لینکی هست که از یک سایت دیگه خرید میشه باید حتما در یک موقعیت مناسب قرار داشته باشه مثل سایدبار .
  • حتما لینک هایی که ارسال میشه فالو باشن
  • صفحات مهم رو حتما لینک کنید چون هزینه پرداخت میکنید تعداد انتخابی صفحات مهم هستند و باید صفحات مهم را انتخاب کنید.
  • انکرتکست ها از کلمه کلیدی همان صفحه ای که دارید لینک میدین استفاده بشه.
  • برای صفحات با اولویت یک و دو بهتره خرید بشه و ارزش صفحات سوم اونقدر نیست که کلمه کلیدی خرید بشه اما باز هم بستگی به رقبا داره اگر صفحه رقیب شما در گوگل صفحه محصول یا مقاله هست برای تقویت صفحه بک لینک میتونه به همون مقاله یا صفحه محصول بشه.
  • حتما به جایگاه sidewide باشه چون ممکنه در سایدبار سایتی بک لینک خرید کنید و زمانی که در ارشیو یا صفحه محصولی غیر مرتبط باشید (چون سایدبار همه جا تکرار میشه) و از طریق صفحه نامرتبط به سایت شما لینک داده بشه نه تنها لینک معتبر نیست بلکه اعتبار سایت شما هم خراب میشه.
  • معتبرترین صفحه هر سایتی صفحه اصلی آن هست و بهترین صفحه برای خرید بک لینک
  • نسبت لینک هایی که خرید میکنیم و لینکهای که در سایت میسازیم ده درصد هست. یعنی اگر ده لینک در سایت دارید فقط یک بک لینک مجازید خرید کنید.
  • عمر مفید هر بک لینک نهایتا شش ماه هست.

در بازه شش ماهه یک سایت با کیفیت بالا و دوتا با کیفیت متوسط و سه تا کیفیت معمولی

  • منظور از سایت کیفیت بالا و قوی مثل سایت های عمومی و خبری هست که اعتبار دامنه بالاتر از 50باشد و اسپم اسکور صفر یا یک.
  • منظور از سایت کیفیت متوسط سایتی دارای بخش های مرتبط با ما با اعتبار دامنه بالاتر از 35 و اسپم اسکور کمتر از 3
  • منظور از سایتهای معمولی سایتهای کاملا مرتبط با اعتبار دامنه بیشتر از 20 و اسپم اسکور کمتر از 4

ماه اول : سایت متوسط + یک ماهه + صفحه لول 2 (لینک باید حتما فالو و دقیقا کلمه کلیدی باشد)

ماه دوم :در سایت قوی لینک به صفحه اصلی

ماه سوم : در سایت معمولی لینک به صفحات لول دو

ماه چهارم: در سایت معمولی لینک صفحه اصلی

ماه پنجم : در سایت متوسط لینک به صفحه لول یک

ماه ششم : در سایت معمولی لینک به صفحات لول دو

در ماه هفتم آنالیز کنید کدام سایت ها مفید بودن و کدام غیر مفید و تاثیر را بررسی کنید و سه تا از لینک ها را حذف و شش تا سایت جدید جایگزین کنید. همینطور هر شش ماه سه تا لینک کم و به شش ماه قبل سه تا دیگه اضافه بشه (اونهایی که نگه داشتید رو باید تمدید کنید)

سئو روشهای مختلف و شرایط هایی که بیان میشود مثل : تکنیکال ، داخلی و خارجی . برای نوشتن یک استراتژی خوب باید شش نکته زیر را در نظر بگیرید.

  1. زمان مناسب برای استفاده از هر روش مثلا اول شروع تا حداقل سه ماه نیاز به هیچ بک لینکی ندارید.
  2. انکر تکست برای ریپورتاژ یا بک لینک و …
  3. فالو یا نوفالو بودن لینک ها (با اینکه در محتوا باید نوفالو باشد اما تعدادش باید متعادل باشه و اینکه همه لینک ها نوفالو باشه درست نیست.)
  4. لندینگ مناسب برای کلمات کلیدی اختصاصی
  5. انتخاب مرجع بک لینک بر اساس اسپم اسکور و زیر نظر گرفتن تاثیر سایت بر سایر بک لینک های ارائه شده در سایت
  6. محل قرار گیری بک لینک و لینک های داخلی سایتها.

لینک های خارجی اگر غیر مرتبط هستند باید نوفالو باشند. غیر مرتبط یعنی توی حوزه کاری ما نیستند. اما اگر حوزه کاری مرتبط با ما هستند باید فالو و انکرتکست برند نیم بزنیم یعنی نام برند خود را در توضیحات لینک بگذارید نه کلمه کلیدی را .

فاصله بین خرید دوتا بک لینک باید حداقل یک ماه باشه چون شما سایت رو آنالیز کنید که چقدر لینک موثر بوده و آیا تمدید بشه یا نه به هیچ وجه برای بار اول بک لینک را سه ماهه یا یک ساله خرید نکنید.

همانطور که پیشتر گفته شد منو های بالا باید حتما در تگ  nav قرار داشته باشند. هدر و فوتر هم حتما باید در تگ header , footer قرار گیرند. اگر طراحی سایت با المنتور انجام شده است میتوانید بدون کدنویسی تگ هر سطر را تغییر دهید.اگر سایت شما سایدبار دارد استفاده از تگ aside پیشنهاد میشود. استفاده از این تگ ها برای گوگل و خزنده ها کمک میکند تا بهتر بخوانند و کد و سایت شما را بفهمند.

ریپورتاژ مثل یک مقاله مهمان در سایت های دیگه هست.ریپورتاژ برای لینک سازی و تبلیغات برندسازی به کار می رود.  یعنی یک مقاله خیلی خوب (نه فقط توضیحات از شرکت یا محصول شما) میتونید بنویسید و یک سری اطلاعات مهمی به مخاطب بدید اما داخلش یک سری لینک بزارید معمولا تا 5 لینک اجازه میدن بزارین و بستگی به اون سایت داره که اجازه بده چند تا فالو و چند تا لینک نوفالو بزارید . یا اینکه کلا مقاله شما چند کلمه باشه معمولا بین 500 تا هزار کلمه هست.

 

فرآیند خرید ریپورتاژ آگهی

  1. در هر سیکل ریپورتاژی 3 صفحه از لول یک یا دو و دو صفحه از لول سه تقویت کنید.
  2. برای هر صفحه یک کلمه کلیدی که دشوار و پر جستجو است انتخاب کنید.
  3. برای هر دو کلمه کلیدی مرتبط از طریق ابزار LSI یا بر اساس آمار های وبمستر انتخاب کنید.

در وبسیما کیوورد و ابزار میزفا در ایران دو ابزار خوب برای پیدا کردن کلمات گوگل هستند. اما از کلمات مرتبط بعد از نتایج جستجو هم میتونید استفاده کنید یا در حین تایپ کردن در باکس جستجو (کلماتی که خود گوگل در حین تایپ پیشنهاد میدن ) هم گزینه های خوبی هستند.

لینک های داخل هدر و منوی اصلی در درجه اول هستند بعد فوتر چون درسته پایین سایت هستنداما در همه صفحات تکرار میشوند و تکرار هر لینک به منزله فراخوانی آن می باشد. سایدبار صفحات مثل صفحات مقاله یا محصول یا آرشیو ، دسته بندی ها در درجه سوم هستند و محتوای مقالات و محصولات در درجه چهارم.

لینک سازی داخلی در سئو و در صفحات سایت و بین متن زمانی ارزش دار است که لینک مربوطه با محتوای سایت شما همخوانی داشته باشد یعنی مرتبط باشد در غیر اینصورت به سئوی سایت شما کمکی نمیکند به بیان دیگر لینک سازی داخلی درمحتوای صفحه باید مستقیما به مقالات و صفحات مرتبط با مفهوم نزدیک انجام شود، لینک های بی هدف و اتوماتیک ارزشمند نیستند. به همین دلیل است که در آخر یا در سایت بار مقالات یا محصولات ، مقالات و محصولات مرتبط آورده می شوند.

سوالات متداول سئو و بهینه سازی برای گوگل

اگر مطلبی را از سایت دیگری برداشتید و ارجاع دهید به منبع در هر صورت گوگل آنرا فقط کپی کردن به حساب می آورد مگر اینکه مطلب بازنویسی یا ترجمه شده باشد، حالا چه شما به منبع لینک دهید یا لینک ندهید، اما در صورتی میتونه کمک کننده باشه که اون سایت مرجع یک سایت معتبر و با اعتبار خوبی باشه و رتبه در گوگل داشته باشه در غیر اینصورت گذاشتن منبع کمکی به شما نمیکنه.

قدمت کار گوگل چندین و چند سال هست که روی هوش مصنوعی کار میکنه الان اینقدر پیشرفت کرده که حتی از انسان بهتر تشخیص میدهد چون انسان ممکن هست یک تصویر رو ببینه و فراموش کنه اما گوگل فراموش نمیکنه و در دیتابیس خودش حفظ داره. پس اگر یک عکس از گوگل بردارید یا یک متن ، بعد از بازنویسی و هر نوع ترکیب و تغییر عکس و متن مجدد به یک شخص نشون بدید اگر اون شخص تونست تشخیص بده همون متن یا عکس قبلی هست پس گوگل هم میتواند تشخصی بدهد.

ابزارهای آنالیز مثل سایت moz این کار رو انجام میدن البته این سایت پولی هست و در زمان ثبت نام یک تایمی رایگان میتونید تست کنید اما بعد باید اکانت خرید کنید.

یک سری سایت هستند که معرفی میکنند اما خب قاعدتا سایت های عمومی بیشتر معرفی می کنند. سایتهایی مثل تسمینو ، بک لینک دات آی آر، 7backlink +  …

اما قبل از هر انتخابی حتما سایت مورد نظر که انتخاب کردید از لیست سایتهای بالا توی سایت  moz چک کنید که اسپم اسکور پایین داشته باشه. فقط به اطلاعات داخل سایت بسنده نکنید.

یکی از سوالات مهم اینست که از کجا بدونیم یک بک لینک که داریم خرید میکنیم گران تر نیست؟ قاعدتا سایتها بر اساس اعتبار دامنه و اسپم اسکور محاسبه میشوند. شما میتوانید قیمت داده شده را با قیمتی که در سایت repox.net ارائه میشه چک کنید تا گرانتر نباشد.

  • در گذشته تاثیر زیادی داشتند اما امروزه گوگل تاثیر آنها را مثل تاثیر لینک های شبکه های اجتماعی کاهش داده است اما در پراکندگی انکرتکست و لینک های نوفالو مهم هستند.
  • برای صفحات سطح سه ، هر صفحه فقط یک لینک در کامنت ها گذاشته بشه کافیه .
  • ترجیحا برای کامنت بک لینک از سایتهای خارجی یا بلاگ های خارجی با اعتبار دامنه ای بالا استفاده بشه بهتره.

توی ریپورتاژ و یا گوگل ادز باید از خود لینک استفاده کنید بقیه جاها مثل لینک ها در فروم یا شبکه های اجتماعی بهترین حالت این هست که از شورت لینک استفاده کنید. سایتهایی هستند که لینک بهشون میدید و یک شورت لینک (لینک کوتاه ) به شما می دهند و میتوانید از آن استفاده کنید.

خزنده های گوگل طی یک تایم مشخصی به وب سایت شما سر میزنن و خودشون این کار رو انجام میدن اما اگر شما هنوز موفق نشدین که صفحه سایتتون رو توی نتایج ایندکس کنید میتونید از طریق سرچ کنسول در منوی url inspection کلیک کنید و آدرس وارد کنید و چک کنید و اگر هنوز ایندکس نشده درخواست ایندکس ارسال کنید (روی دکمه request indexing کلیک کنید.)

روش دوم استفاده از لینک های داخلی هست، بیشتر از لینک های داخلی استفاده کنید. یعنی داخل متن لینک این پیج ایندکس نشده را قرار دهید.

روش سوم استفاده از بک لینکه یعنی توی فروم یا کامنت سایتهای دیگه یا شبکه های اجتماعی لینک بزارین که گوگل شما رو از اون طریق پیدا کنه.

خطاهای رایج روی سایت ها + انواع ریدایرکت

زمان ساخت یک وب سایت باید یک صفحه برای زمانی که محتوایی در صفحه شما پاک شده یا اصلا وجود نداره طراحی بشه بهش میگن صفحه 404 این برای خطای 404 هست . یعنی زمانی که برگه یا مطلبی وجود ندارد و یک آدرس اشتباه توی سایت شما درخواست داده شده.

این صفحه یکی از بهترین صفحات برای سایت شما برای ساخت تجربه کاربری میتونید استفاده کنید مثلا محتوای مناسب بذارید مثل محصولات پرفروش یا مرتبط یا … بستگی به نوع کاربری سایت شما یا خلاقیت شما دارد.

ریدایرکت 410 مثل خطای 404 هست یعنی محتوایی در سایت شما وجود ندارد اما این خطا برای گوگل بیشتر استفاده میشه مثلا زمانی که شما یک سایت داشتید و یک مدتی وجود داشته حالا یک سری آدرس ایجاد شده و شما اون سایت قبلی کلا پاک میکنید و سایت جدید میسازید اما سایت جدید آدرس های سایت قبلی رو نداره ولی گوگل ایندکس کرده پس ریدایرکت 410 بهش میدیم که به گوگل بفهمونیم این صفحه مرده و دیگه وجود نداره و به درد ما نمیخوره.

البته توصیه میشه اگر لینک مورد نظر با محتوای شما سازگار هست یا مجدد همون لینک رو بسازید و محتوا بذارید یا ریدایرکت 301 بزنید به یک پیج مرتبط. فقط اگر نامرتبط هست و به درد شما نمیخوره از ریدایرکت 410 استفاده کنید.

روش استفاده : داخل فایل htaccess کد زیر را قرار دهید.(آخرین خط و بدون آدرس اولیه سایت یعنی از قسمت / بعد از نام دامنه را تایپ کنید.)

Redirect 410 /Page-link

البته اگر از یوآست و وردپرس استفاده میکنید به راحتی از قسمت ریدایرکت ها فقط آدرس را وارد کنید.

 

خطاهای 500 و 503 و … همگی مربوط به هاست هستند و یعنی قطعی یا خرابی از طرف هاستیگ شماست و باید به پشتیبانی تیکت بزنید یا تماس بگیرید.

ریدایرکت 301 یک تکه کد هست که هم با یوآست هم به صورت دستی میتوان به فایل htaccess اضافه کرد. برای ریدایرکت کردن دائمی یک صفحه به یک آدرس جدید.

  • مثلا اگر آدرسی قبلا در سایت شما وجود داشته و حالا دیگه وجود نداره اما گوگل در خزنده هاش پیدا کرده باید ریدایرکت بزنید تا لینک به 404 نخوره و کاربری از بین نرود.
  • مورد دوم که میشه ازش استفاده کرد برای زمانی هست که یک محتوایی در سایت میسازید اما بعد از مدتی حذف میکنید چون آدرس توسط گوگل ذخیره و بازدید شده میتوانید به یک صفحه دیگه ریدایرکت 301 بزنید.

مقالات سئو

SEO - Search Engine Optimization Google